Saturday, September 18, 2010

PETANDA SI DIA TEMAN LELAKI YANG HEBAT...

Aku baca artikel ni dari sebuah majalah terkenal tapi sumber info ni dari Anne Dennison,PHD, Jurulatih Temu Janji di Southern California ; dan David Wygant,Jurulatih Temu Janji Serta Penulis AlwaysTalk to Strangers.
  • Dia peka akan mood kamu. Berbanding cuba 'lari' di saat kamu sedang stress, si dia sebaliknya membantu agar keadaan semakin baik. Contohnya,dia tidak kisah jika kamu enggan keluar makan,malah sanggup tolong belikan.
  • Dia ingat walaupun hal-hal remeh. Jika dia pernah bertanyakan kamu kisah-kisah remeh yang pernah kamu beritahunya suatu ketika dulu, itu menunjukkan dia prihatin mendengar segala celoteh kamu. Begitu juga jadual kamu,malah pada waktu-waktu diketahuinya kamu lapang,dia sudahpun bersedia dengan cadangan aktiviti.
  • Dia disenangi kawan-kawan kamu. Mereka boleh berbual apa saja dengannya,kerana dia selalu pastikan bahawa waktu bersama kamu dan kawan-kawanmu adalah waktu untuk berinteraksi,bukan sekadar date semata-mata
  • Kamu tak risau jika dia lambat menelefon. Ini mungkin remeh,namun tetap penting.Jika dia sendiri berkata akan menghubungi kamu,dia memang maksudkannya.

Haha...pikir-pikirkanlah adakah teman anda seperti karakter di atas sewaktu berhubungan dengan korang???hurm...Cuba check sama tk.kalau tk sama jgn risau mungkin cara dia nak tunjuk cinta dia kat korang berbeza,setiap pasangan kan berbeza..Tapi dalam dunia skrg memang susah la nak dapat lelaki yang betul-betul ada ciri-ciri kat atas tu..Mungkin 1 dalaml 100..hurm mungkin ya mungkin tidak hanya pasangan tu sendiri je yang tau pasangan dia macamana....

No comments:

Post a Comment