Saturday, September 18, 2010

PETANDA SI DIA TEMAN LELAKI YANG HEBAT...

Aku baca artikel ni dari sebuah majalah terkenal tapi sumber info ni dari Anne Dennison,PHD, Jurulatih Temu Janji di Southern California ; dan David Wygant,Jurulatih Temu Janji Serta Penulis AlwaysTalk to Strangers.
  • Dia peka akan mood kamu. Berbanding cuba 'lari' di saat kamu sedang stress, si dia sebaliknya membantu agar keadaan semakin baik. Contohnya,dia tidak kisah jika kamu enggan keluar makan,malah sanggup tolong belikan.
  • Dia ingat walaupun hal-hal remeh. Jika dia pernah bertanyakan kamu kisah-kisah remeh yang pernah kamu beritahunya suatu ketika dulu, itu menunjukkan dia prihatin mendengar segala celoteh kamu. Begitu juga jadual kamu,malah pada waktu-waktu diketahuinya kamu lapang,dia sudahpun bersedia dengan cadangan aktiviti.
  • Dia disenangi kawan-kawan kamu. Mereka boleh berbual apa saja dengannya,kerana dia selalu pastikan bahawa waktu bersama kamu dan kawan-kawanmu adalah waktu untuk berinteraksi,bukan sekadar date semata-mata
  • Kamu tak risau jika dia lambat menelefon. Ini mungkin remeh,namun tetap penting.Jika dia sendiri berkata akan menghubungi kamu,dia memang maksudkannya.

Haha...pikir-pikirkanlah adakah teman anda seperti karakter di atas sewaktu berhubungan dengan korang???hurm...Cuba check sama tk.kalau tk sama jgn risau mungkin cara dia nak tunjuk cinta dia kat korang berbeza,setiap pasangan kan berbeza..Tapi dalam dunia skrg memang susah la nak dapat lelaki yang betul-betul ada ciri-ciri kat atas tu..Mungkin 1 dalaml 100..hurm mungkin ya mungkin tidak hanya pasangan tu sendiri je yang tau pasangan dia macamana....

Erti sebuah persahabatan...

Message ni aku terima dari ex-schoolmate aku,1st time baca tak faham,tapi takpe lah kalau korang faham,mungkin aku tak menghayati pada 1st time penglihatan ku...:::


A : ko rasa kita kawan smpai bila?
B :smpai mati!!

A : knp ko ckp mcm tu???

B:sbb aku sayang ko...

A: ko rasa jarak masa kite berkawan brapa lama?

B: 5minit lagi...

A: apa yang ko ckp ni?5minit?kate smpai mati?

Lalu si B tersenyum..Selepas 5 minit si "A"  melintas jalan hampir2 di langgar kereta tp diselamatkan oleh si "B".Benar kata orang tua-tua,bila hayat kita hampir tamat,kita dapat rasakannya lalu "B" berkata:

B: aku tepati janji aku,kita berkawan smpai aku mati..Lalu tersenyum gembira. Akhirnya,si "B" mehembuskan nafas terakhirnya di pangkuan si "A"...Si "A" hanya mampu menangis...

Hargai teman atau sahabat atau kawan yg kamu sayang,mereka tidak akan kekal selamanya di sisi kita...

SMS ni betul-betul menyentuh sanubari wanita aku...